Reclamació 5% becaris FPU i FPI

Hem creat una nova pàgina amb les instruccions per a la reclamació dirigida als becaris FPU i FPI en fase contracte o en futura fase contracte de cara a recuperar la retallada del 5% del sou que se’ls va aplicar de forma irregular.

Important: volem preparar una acció coordinada de presentació de les instàncies el proper Dijous 19 de Juliol a les 12.00!

Llegiu-ne més.

10 thoughts on “Reclamació 5% becaris FPU i FPI

 1. Hola nois!! Gràcies per aquesta feina tan ben feta. Permeteu-me una inquietud: tinc un dubte! els que varen signar el contracte posteriorment a l’octubre del 2011 tenen un problema i és que al contracte ja figura el sou reduït (1.114,35 euros bruts ). Hi ha una part del document on es fa referència a que al contracte no hi figura pas aquesta quantitat reduïda…. la pregunta és: tota la reclamació és vàlida per a aquesta gent també??

 2. Hola!! Tengo la misma duda que Marc Caballero. En mi contrato aparece ya un sueldo de 1.114,35 euros:

  “4. El/La treballador/a ha de percebre una retribució total de 1114,35 euros íntegres mensuals, en concepte de sou. Les pagues
  extraordim’tries són dues a l’any per l’import del sou, als mesos de juny i desembre. Aquesta retribució queda subjecta a les
  deduccions i retencions que legalment procedeixin, d’acord amb les disposicions d’aplicació en materia de l’Impost sobre la
  Renda de les Persones Físiques i de cotització al Regim General de la Seguretat Social.”

  ¿Tengo que eliminar la parte del documento referente a esto?

  Por otro lado, quería preguntar si para hacer la reclamación tengo que llevar el documento en persona, ya que actualmente me encuentro realizando una estancia y no estaré de vuelta en la universidad hasta noviembre.

  Muchas gracias por todo el trabajo que estais haciendo!!

  Un saludo,

  Marta Bou Mira

 3. Hola a tots,

  Estem modificant els documents. Però sí que podeu reclamar, però heu d’esborrar el tema que posa “el meu contracte…”. En qualssevol cas, l’essència de la reclamació és la mateixa.

 4. Reclamación FI

  Buenas tardes a todos,

  Me llamo Arnau Novell y soy doctorando de la Unidad de Química Farmacéutica de la Facultad de Farmacia de la Universidad de Barcelona.

  La verdad es que no estoy muy informado sobre este tema, pero mis compañeras del departamento (Elisabet Viayna y Eva Torres) que tienen una beca FPU (hasta hace unos meses gozaban de una FI así que también le interesa el asunto) me mandaron un e-mail sobre la reclamación de la rebaja salarial del 5% del sueldo de los beneficiarios de becas predoctorals FPI y FPU.

  Respecto a las ayudas predoctorales concedidas por la Generaliat de Catalunya (FI), que son las que nosotros tenemos o teníamos, cuando nosotros firmamos el contrato en Febrero 2011 se nos explicó que el sueldo se vería reducido un 5% debido al recorte salarial aplicado a todos los trabajadores de las administraciones del estado. Y así está reflejado en el contrato, donde se especifica que cobramos 13.680 euros anuales brutos divididos en 12 pagas mensuales de 1140 euros (y este sueldo es el que he ido cobrando). Sin embargo, en la convocatoria que salió en el DOGC de verano de 2010 el sueldo que se nos atribuye es de 14400 euros anuales.

  Mi pregunta es: “Los doctorandos FI no se podrían adherir también a la reclamación de los otros doctorandos (FPI y FPU)?”. Y si la respuesta es sí, o no, me podríais explicar el porqué? Mis nóminas del año pasado son de 1140 euros brutos anuales (5% rebajado) y las de este año son de 1300 euros brutos.

  Si os interesara intentar reclamar los aproximadamente 720 euros brutos perdidos o ni que sea discutirlo os agradecería que nos lo hicieras saber. Además, si conocierais a alguien que pudiera estar interesado estaría bien que le hicierais un forward de este e-mail. , Por cierto, alguien sabe como contactar con Oleguer Sagarra “Ula2? Es que parece muy puesto en el tema.

  Gracias por vuestro tiempo y dedicación.

  Salutaciones

  Arnau

 5. Bon dia;

  Jo com l’Arnau no tinc una FPU ni FPI, sino una beca APIF que concedeix la Universitat de Barcelona. I al igual que a tots m’han retallat un cinc per cent a la fase de contracte per les retallades.
  Tal com pregunta l’Arnau, voldria saber si existeix la possibilitat de que ens sumem des d’aqui a la reclamació que esteu fent vosaltres, sigui d’on sigui la nostre beca.
  Enhorabona per la iniciativa
  Gràcies per la movilització!
  Salutacions
  Patricia Ruiz del Pozo

 6. Hola,

  Primer de tot moltes gràcies a tota la gent que ha fet aquesta feina.

  Jo també volía fer la reclamació! Estava intentant adaptar el formulari a la meva convocatoria (2007) i tinc una pregunta:

  Jo tenía una beca FPI de la convocatòria del 2007. A l’apartat que s’escriu això:
  “que en la resolución de 1 de febrero de 2011 (BOE 5 de febrero de 2011, núm. 31, sec. III, pág. 12826) por la que se aprueba la convocatoria del subprograma de ayudas FPI-MICINN correspondiente al año 2011, establece (Capítulo II, Artículo 18) la misma cuantía antes mencionada como retribución mínima. Asimismo, en la resolución correspondiente a la convocatoria de ayudas FPI para el año 2012 (BOE 3 de febrero de 2012, núm. 29, sec. III, pág. 9841) tampoco se ve modificada esta retribución mínima;”

  Si no ho poso no passa res, no?
  Es que en el cas de la convocatòria del 2007 si que canvia la “retribución mínima” respecte als anys posteriors 2011 i 2012.

  ja que la nostre era de 16100 euros anuals, que surt a (14 mensualitats) 1150 euros al mes. En comptes dels 16.422 euros (convocatòria 2011).

  He vist al fil que hi havia gent que també estava en el meu cas, algú té una carta mostra?

  merci,
  Oriel

 7. Hola,

  Moltes gràcies per tota la informació aquí recollida, és de gran utilitat. Tenia una petita consulta. Sóc doctoranda amb beca FPU convocatòria 2012 a la UPC. Ara fa un parell de mesos es va acabar el meu contracte de beca i va començar el meu contracte de treball que estipulava que havia de cobrar 1.173 euros mensuals per 14 mensualitats en brut. La realitat és que a la meva nòmina aquesta quantitat s’ha reduït a 1.114,35 euros, una reducció del 5%. Desconeixia aquesta problemàtica i he vist que convocatòries anteriors s’havien mobilitzat per solucionar aquesta retallada improcedent. M’agradaria saber si els documents del blog segueixen vigents i si és així si va servir per retornar la nòmina reduïda. I en cas que no, si hi ha alguna reclamació oberta per participar-hi.

  Moltes gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s